Elk binnenvaart­bezoek beter en sneller Kom nu in actie! Pas uw systeem aan voor MCA Barge Meld u aan voor de integrale planning van Nextlogic

Waarom deze samenwerking?

Samen werken wij aan een optimale doorstroming van de containerbinnenvaart
Portbase en Nextlogic maken samen werk van een efficiënte en betrouwbare afhandeling van de containerbinnenvaart in de haven van Rotterdam. Via één ingang wordt digitale informatie-uitwisseling over schip en lading via Portbase gecombineerd met de neutrale, integrale planning van alle containerbinnenvaartbezoeken door Nextlogic. Containerterminals en empty depots kunnen hun binnenvaartcapaciteit zo optimaal benutten. Containerbinnenvaartschepen zijn in de haven sneller klaar. Iedereen in de binnenvaartketen profiteert. Rotterdam wordt een nog aantrekkelijkere containerhaven.

Op weg naar de introductie van de integrale planning vinden momenteel de voorbereidingen plaats voor de start van de live pilot. Tijdens deze pilot gaan alle deelnemers en schippers de integrale planning daadwerkelijk gebruiken. Het planproces  zal hierdoor voor elke deelnemer veranderen. De live pilot dient ter finetuning van de werking van de integrale planning. Zodra de werkwijze is gevalideerd en iedereen is akkoord, gaat hierna de integrale planning officieel live.

Waarom meedoen? De 8 voordelen

Data + intelligentie creëert meetbare meerwaarde

Eén oplossing voor de container-
binnenvaart

Efficiënte en betrouwbare binnenvaartketen

Lagere ketenkosten

Betere service naar klanten

Eén ingang, dus één keer data invoeren

Maximaal bereik

Versterkt de positie van de Rotterdamse haven

Hoe werkt het in de praktijk?

Eén ingang voor de dagelijkse werkzaamheden
Een barge operator meldt zowel zijn rotatie-, bezoek- als ladinginformatie bij de containerterminals voor via Melding Container Achterland (MCA) Barge. Deze nieuwe Portbase-service is sinds februari 2020 live. Alle barge operators zijn hierop aangesloten. Voor een optimale werking is het wel cruciaal dat elke barge operator zo snel mogelijk in zijn inhuis-systeem voor MCA Barge een API-koppeling realiseert. Lees hier waarom dit belangrijk is.

Integrale planning via slim hergebruik van data
Nextlogic ontvangt automatisch vanuit MCA Barge de noodzakelijke informatie om aan ieder bezoekend binnenvaartschip de integrale planning aan te bieden. Van de containerterminals en empty depots krijgt Nextlogic hiervoor input over de beschikbare capaciteit. Voor alle in Rotterdam te bezoeken terminals en depots wordt zo een geoptimaliseerde bezoekvolgorde gecreëerd. Nextlogic verbetert en actualiseert de planning voortdurend.

Kom in actie en sluit aan!

Alle details over de route naar de ingebruikname van de integrale planning staan hier. Essentieel voor een succesvolle introductie is dat zoveel mogelijk partijen in de binnenvaartketen meedoen.

Lees wat u moet doen als

Bij de start in het voorjaar van 2020 zijn alle grote deepsea-terminals op de Maasvlakte klaar voor integraal plannen. Samen maken wij elk binnenvaartbezoek in de Rotterdamse haven beter!

Initiatiefnemers en partners samenwerking

Samen de containerbinnenvaart beter bedienen is een initiatief van Nextlogic, Portbase en Havenbedrijf Rotterdam. Meerdere partijen in de binnenvaartketen geven hun support.

Initiatiefnemers

Partners