Help uw klant snel aansluiten

Als softwareleverancier bent u een onmisbare schakel voor een succesvolle introductie van de integrale planning van Nextlogic. Op deze pagina leest u hoe u uw klant helpt om snel aan te sluiten. Samen maken wij elk binnenvaartbezoek in de Rotterdamse haven beter en sneller!

Stap 1. Zorg dat uw klant klaar is voor de Portbase-service MCA Barge

Start samen met de barge operators die bij u klant zijn zo snel mogelijk de voorbereidingen om in de nieuwe Portbase- service Melding Container Achterland (MCA) Barge te kunnen werken met API’s. Hoe sneller uw klant overstapt, hoe eerder deze profiteert van alle voordelen.

Voer de API-specificaties van MCA Barge door in uw software

MCA Barge werkt via API’s. Vraag alle specificaties op om uw klant – barge operator, maar ook deepsea-terminal of empty depot – via API’s te kunnen aansluiten op MCA Barge.

Maakt uw klant nog geen gebruik van MCA Barge?
Dan meldt uw klant zich eerst bij Portbase aan als nieuwe deelnemer.

Kan uw klant nog niet direct overstappen op API’s?
Portbase biedt tijdelijk voor MCA Barge een EDI-converter. Deze converter zet in EDI aangeleverde containergegevens automatisch om naar API. Daarvoor is verder geen actie nodig. De barge operator profiteert echter nog niet van alle voordelen van MCA Barge. Rotatie- en bezoekgegevens alsook andere benodigde informatie voor de integrale planning van Nextlogic geeft hij in deze tijdelijke oplossing handmatig door via de webschermen van MCA Barge.

Lees hier meer over deze tijdelijke oplossing.

Stap 2. Laat uw klant zich aanmelden bij Nextlogic

Toegang tot de integrale planning van Nextlogic

Voor gebruik van de integrale planning meldt uw klant zich aan als deelnemer van Nextlogic. Uw klant verleent Portbase daarmee toestemming om de rotatie-, bezoek- en ladinginformatie die hij opgeeft via MCA Barge te delen met Nextlogic. Met behulp van deze gegevens maakt Nextlogic de neutrale, integrale planning.

Deelname integrale planning, gratis proefperiode voor uw klant
Deelname aan de integrale planning is tijdens de testfase en een daaropvolgende proefperiode van drie maanden gratis. Hierna betaalt uw klant:

  • Een vaste maandelijkse bijdrage van € 280.
  • Per geplande container als barge of terminal operator een tarief van € 0,45 en als depot operator een tarief van € 0.30. Na de gratis testfase en proefperiode geldt de eerste drie reguliere maanden hiervoor een korting van 50%.