Help uw klant snel aansluiten

Als softwareleverancier bent u een onmisbare schakel voor een succesvolle introductie van de integrale planning van Nextlogic. Op deze pagina leest u hoe u uw klant helpt om snel aan te sluiten. Samen maken wij elk binnenvaartbezoek in de Rotterdamse haven beter en sneller!

Stap 1. Zorg dat uw klant klaar is voor de Portbase-service MCA Barge

Start samen met uw klant zo snel mogelijk de voorbereidingen om over te stappen van de huidige Portbase-service Barge Planning naar de nieuwe service Melding Container Achterland (MCA) Barge. Hoe sneller uw klant overstapt, hoe eerder deze profiteert van alle voordelen.

Voer de API-specificaties van MCA Barge door in uw software

MCA Barge werkt via API’s. Vraag alle specificaties op om uw klant – barge operator, maar ook deepsea-terminal of empty depot – via API’s te kunnen aansluiten op MCA Barge.

Werkt uw klant momenteel met Barge Planning?
Dan zet Portbase uw klant in januari 2020 automatisch over op MCA Barge.

Maakt uw klant nog geen gebruik van Barge Planning?
Dan meldt uw klant zich eerst bij Portbase aan als nieuwe deelnemer voor de service MCA Barge.

Kan uw klant op het moment van livegang MCA Barge nog niet overstappen?
Portbase biedt vanaf de introductiedatum van MCA Barge een EDI-converter. Deze converter zet in EDI aangeleverde containergegevens automatisch om naar API. Daarvoor is verder geen actie nodig. De barge operator profiteert echter nog niet van alle voordelen van MCA Barge. Bezoek- en rotatiegegevens alsook de benodigde informatie voor de integrale planning van Nextlogic geeft hij in deze tijdelijke oplossing handmatig door via de webschermen van MCA Barge.

Is uw software niet tijdig aangepast voor de switch naar API’s? Lees hier meer.

Stap 2. Laat uw klant zich aanmelden bij Nextlogic

Toegang tot de integrale planning van Nextlogic

Om gebruik te kunnen maken van de integrale planning meldt uw klant zich aan als deelnemer van Nextlogic. Uw klant verleent Portbase daarmee toestemming om de ladinginformatie, bezoek- en rotatiegegevens die hij opgeeft via MCA Barge te delen met Nextlogic. Met behulp van deze gegevens maakt Nextlogic de neutrale en integrale planning.

Deelname integrale planning, gratis proefperiode voor uw klant
De kosten voor de integrale planning bestaan uit een maandelijkse bijdrage van € 280 en een bijdrage per geplande container. Het tarief per container is € 0,45 per container voor terminals en barge operators en€ 0,30 per container voor depot operators. Let op!

  • De vaste kosten worden na de testfase en de proefperiode van drie maanden in rekening gebracht.
  • De kosten per container betaalt uw klant wanneer de testfase en de proefperiode zijn afgerond. De eerste drie maanden worden aangeboden met 50% korting.