Zo werkt het voor u als schipper

Elk binnenvaartbezoek optimaal gepland

Vaart u voor een barge operator die meedoet aan de integrale planning van Nextlogic? Ook voor u als schipper gaat dan het nodige veranderen. De integrale planning verkort daarbij uw verblijftijd; u bent in de haven sneller klaar.

Webscherm toont bezoekvolgorde en geplande tijden

Via de integrale planning bepaalt Nextlogic voor ieder bezoekend containerbinnenvaartschip de optimale volgorde van aan te lopen terminals en depots, inclusief een tijdschema. Deze voor uw schip geplande rotatie ziet u als schipper op een eigen webscherm, rechtstreeks vanuit Nextlogic. Uw barge operator regelt voor u de aansluiting. Bekijk hier het Nextlogic scherm voor schippers.

Aan de hand van dit door Nextlogic gepresenteerde schema maakt u uw ronde door de haven. Essentieel is dat u de integrale planning met de geplande en verwachte tijden exact volgt. Alleen dan hebben u en uw barge operator optimaal voordeel. Nextlogic heeft 24/7 het overzicht en bepaalt voor u de ideale route.

Nextlogic neemt in uw vaarplan ook de bezoeken mee aan terminals en depots die niet deelnemen aan de integrale planning. U dient wel zelf met een niet-deelnemende terminal/depot contact op te nemen over de details van uw bezoek.

Voortdurende bijstelling

Nextlogic stelt de integrale planning voortdurend bij. Dit gebeurt aan de hand van actuele informatie over onder meer de voortgang bij de terminals en het verloop van uw rotatie. Via uw AIS wordt steeds de actuele positie van uw schip bepaald.

Doe de e-learning

Wilt u meer weten over de werking van de webschermen? Nextlogic heeft een e-learning ontwikkeld met verschillende modules voor schippers. Via deze digitale leeromgeving kunt u zich nu alvast de nieuwe manier van werken eigen maken. Toegang tot de e-learning krijgt u door via uw barge operator bij Nextlogic een vouchercode aan te vragen.

Meer weten?

Bekijk hier onze veelgestelde vragen voor schippers. Lees hier wat werken met de integrale planning van Nextlogic in de praktijk voor schippers betekent.