Zo werkt het voor u als terminal of depot operator
Kom nu in actie!

Elk binnenvaartbezoek optimaal gepland

Samen maken wij de containerbinnenvaart een nog aantrekkelijkere modaliteit voor duurzaam, betrouwbaar achterlandvervoer. Het plannen van de bezoeken van binnenvaartschepen aan uw terminal of depot werkt daarvoor als volgt:

Via Portbase ontvangt u alle containerinformatie

Via de nieuwe Portbase-service Melding Container Achterland (MCA) Barge ontvangt u van binnenvaartoperators per binnenvaartschip alle informatie over de te lossen en te laden containers. Voorafgaand hieraan kan een barge operator voor zijn containers ook eerst een statusaanvraag doen. In beide gevallen stuurt u via MCA Barge de containerstatus retour aan zowel de binnenvaartoperator als Nextlogic.

U geeft Nextlogic uw beschikbare capaciteit op

Aan Nextlogic geeft u rechtstreeks de bij uw terminal of depot beschikbare capaciteit op voor het afhandelen van binnenvaartschepen. Ook meldt u daarbij de bestaande afspraken die u heeft met barge operators voor fixed windows.

De integrale planning zorgt voor optimale benutting van capaciteit

Nextlogic stuurt u via MCA Barge de integrale planning voor alle containerbinnenvaartschepen die uw terminal of depot willen aanlopen. In deze volgorde behandelt u dan de schepen. Uw beschikbare capaciteit wordt op deze manier optimaal benut. Nextlogic optimaliseert de planning voortdurend. Voor optimaal overzicht biedt Nextlogic u het overzichtscherm van de kadeplanning.

Als terminal of depot operator in 3 stappen klaar

Stap 1. Vraag de service MCA Barge aan

Maakt u momenteel nog geen gebruik van de Portbase-service Barge Planning? Meld u dan aan als deelnemer voor de nieuwe Portbase-service MCA Barge. Deze vervangt de huidige service Barge Planning. Als terminal of depot betaalt u een maandbedrag van € 23,46 en een bijdrage van €0,30 per volle container. Lege containers zijn gratis.

Bent u wel al deelnemer aan Barge Planning?
Dan verhuist u automatisch naar MCA Barge. U kunt instappen met een EDI-koppeling. Desgewenst kunt u ook gebruik maken van een API-koppeling. Portbase ondersteunt u in dit traject waar nodig.

Stap 2. Start samen met uw softwareleverancier of IT-afdeling de voorbereidingen

Samen met uw IT-afdeling of softwareleverancier kunt u vervolgens uw aansluiting voorbereiden. MCA Barge werkt via EDI of API’s, de nieuwe standaard in IT voor data-uitwisseling.

Stap 3. Meld u aan als deelnemer bij Nextlogic

Om gebruik te maken van de integrale planning meldt u zich apart aan als deelnemer bij Nextlogic. Via MCA Barge deelt Portbase daarna automatisch met Nextlogic de door u opgegeven containerstatussen. Ook ontvangt u via MCA Barge steeds de integrale planning voor alle binnenvaartschepen die uw terminal of depot willen aanlopen.

Deelname integrale planning, gratis proefperiode
De kosten voor de integrale planning bestaan uit een maandelijkse bijdrage van € 280 en een bijdrage per geplande container. Voor u als terminal operator is het tarief per container € 0,45. Voor depot operators is het tarief per container € 0,30. Let op:

  • De vaste kosten worden na de testfase en de proefperiode van drie maanden in rekening gebracht.
  • De kosten per container betaalt u wanneer de testfase en de proefperiode zijn afgerond. De eerste drie maanden worden aangeboden met 50% korting.