Zo werkt het voor u als terminal of depot operator
Kom nu in actie!

Elk binnenvaartbezoek optimaal gepland

Samen maken wij de containerbinnenvaart een nog aantrekkelijkere modaliteit voor duurzaam, betrouwbaar achterlandvervoer. Het plannen van de bezoeken van binnenvaartschepen aan uw terminal of depot werkt daarvoor als volgt:

Via Portbase ontvangt u alle containerinformatie

Via de nieuwe Portbase-service Melding Container Achterland (MCA) Barge ontvangt u van binnenvaartoperators per binnenvaartschip alle informatie over de te lossen en te laden containers. Voorafgaand hieraan kan een barge operator voor zijn containers ook eerst een statusaanvraag doen. In beide gevallen stuurt u via MCA Barge de containerstatus retour aan zowel de binnenvaartoperator als Nextlogic.

U geeft Nextlogic uw beschikbare capaciteit op

Aan Nextlogic geeft u rechtstreeks de bij uw terminal of depot beschikbare capaciteit op voor het afhandelen van binnenvaartschepen. Ook meldt u daarbij de bestaande afspraken die u heeft met barge operators voor fixed windows.

De integrale planning zorgt voor optimale benutting van capaciteit

Nextlogic stuurt u via MCA Barge de integrale planning voor alle containerbinnenvaartschepen die uw terminal of depot willen aanlopen. In deze volgorde behandelt u dan de schepen. Uw beschikbare capaciteit wordt op deze manier optimaal benut. Nextlogic optimaliseert de planning voortdurend. Voor optimaal overzicht biedt Nextlogic u het overzichtscherm van de kadeplanning.

Meer weten?

Bekijk hier de veelgestelde vragen voor terminal en depot operators.

Als terminal of depot operator in 3 stappen klaar

Stap 1. Vraag de service MCA Barge aan

Indien u nog geen klant bent van MCA Barge, meld u dan eerst bij Portbase aan als nieuwe deelnemer. Als terminal of depot betaalt u een maandbedrag van € 23,46 en een bijdrage van €0,30 per volle container. Lege containers zijn gratis.

Stap 2. Start samen met uw softwareleverancier of IT-afdeling de voorbereidingen

Als nieuwe deelnemer bereidt u vervolgens samen met uw IT-afdeling of softwareleverancier uw aansluiting voor. MCA Barge werkt voor terminals en depots via EDI of API’s, de nieuwe standaard in IT voor data-uitwisseling. Portbase ondersteunt u in het aansluittraject waar nodig.

Was u eerder deelnemer aan Barge Planning?
Dan heeft Portbase u al automatisch verhuisd naar MCA Barge. U kunt instappen met een EDI-koppeling. Desgewenst kunt u ook gebruikmaken van een API-koppeling. Portbase ondersteunt u in dit overstaptraject waar nodig.

Stap 3. Meld u aan als deelnemer bij Nextlogic

Om gebruik te maken van de integrale planning meldt u zich apart aan als deelnemer bij Nextlogic. Via MCA Barge deelt Portbase daarna automatisch met Nextlogic de door u opgegeven containerstatussen. Ook ontvangt u via MCA Barge steeds de integrale planning voor alle binnenvaartschepen die uw terminal of depot willen aanlopen.

Deelname integrale planning, gratis proefperiode
Deelname aan de integrale planning is tijdens de testfase en een daaropvolgende proefperiode van drie maanden voor u gratis. Hierna betaalt u:

  • Zowel als terminal als depot operator een vaste maandelijkse bijdrage van € 280.
  • Per geplande container als terminal operator een tarief van € 0,45 en als depot operator een tarief van € 0.30. Na de gratis testfase en proefperiode geldt de eerste drie reguliere maanden hiervoor een korting van 50%.