Zo werkt het voor u als barge operator
Kom nu in actie!

Elk binnenvaartbezoek optimaal gepland

Het plannen van de bezoeken van uw containerbinnenvaartschepen aan de haven van Rotterdam werkt binnenkort als volgt:

Eén ingang voor de dagelijkse werkzaamheden

Als barge operator meldt u zowel de de rotatie-, bezoek-  als ladinginformatie van uw containerbinnenvaartschepen voor via de nieuwe Portbase-service Melding Container Achterland (MCA) Barge. Begin februari heeft Portbase u op deze nieuwe service aangesloten. Belangrijk is wel dat u in uw inhuis-systeem zo snel mogelijk een API-koppeling realiseert. Alleen dan werkt MCA Barge optimaal.

Voor deelnemers aan MCA Barge die nog niet klaar zijn voor API’s, biedt Portbase via een EDI-converter een tijdelijke oplossing.

Integrale planning via slim hergebruik van data

Nextlogic ontvangt automatisch vanuit MCA Barge de noodzakelijke informatie om aan ieder bezoekend binnenvaartschip de integrale planning aan te kunnen bieden. Van de containerterminals en empty depots krijgt Nextlogic hiervoor input over de beschikbare capaciteit. Voor alle in Rotterdam te bezoeken terminals en depots wordt vervolgens een geoptimaliseerde bezoekvolgorde gecreëerd. Nextlogic verbetert en actualiseert deze planning voortdurend.

Alleen statische informatie ingeven in Nextlogic

Om gebruik te kunnen maken van de integrale planning hoeft u als barge operator alleen specifieke instellingen (zoals zondagsrust, etc.) rechtstreeks bij Nextlogic in te geven via internet.

Actueel vaarplan voor schippers in Nextlogic

Binnenvaartschippers kunnen in Nextlogic 24/7 het actuele vaarplan inzien via aparte schippersschermen.

Als barge operator in 2 stappen klaar

Stap 1: Zorg dat u optimaal met Melding Container Achterland (MCA) Barge kunt werken

Neem contact op met uw softwareleverancier
Het nieuwe MCA Barge vergt een switch van EDI naar API, de nieuwe standaard in IT voor data-uitwisseling. Mocht u deze overstap nog niet hebben geregeld, neem dan direct contact op met uw softwareleverancier. Hoe sneller u overstapt op API’s, hoe eerder u profiteert van alle voordelen van MCA Barge. Tot dat moment kunt u via een EDI-converter een tijdelijke oplossing gebruiken.

Maakt u nog geen gebruik van Portbase? Vraag de service MCA Barge aan
Nieuw deelnemende barge operators betalen eenmalig €249,50 (ex. BTW) aansluitkosten. Vanwege het strategisch belang van goede voorinformatie voor het functioneren van de haven is het gebruik van MCA Barge voor barge operators verder gratis. Deze kosten worden gedragen door Havenbedrijf Rotterdam en Havenbedrijf Amsterdam. Voor alle overige partijen geldt een eigen bijdrage. Portbase heeft geen winstoogmerk.

Stap 2: Meld u aan bij Nextlogic voor de integrale planning

Eenvoudig toegang tot de integrale planning van Nextlogic via MCA Barge
Om te profiteren van de integrale planning meldt u zich apart aan als deelnemer bij Nextlogic. Door u bij Nextlogic te registreren, verleent u Portbase toestemming om de rotatie-, bezoek- en ladinginformatie die u opgeeft via MCA Barge te delen met Nextlogic. Met deze gegevens maakt Nextlogic de neutrale, integrale planning voor de Rotterdamse haven.

Deelname integrale planning, gratis proefperiode
Deelname aan de integrale planning is tijdens de testfase en een daaropvolgende proefperiode van drie maanden voor u als barge operator gratis. Hierna betaalt u als barge operator:

  • Een vaste maandelijkse bijdrage van € 280.
  • Per geplande container een tarief van € 0,45. Na de gratis testfase en proefperiode geldt de eerste drie reguliere maanden hiervoor een korting van 50%.