Zo werkt het voor u als barge operator
Kom nu in actie!

Elk binnenvaartbezoek optimaal gepland

Het plannen van de bezoeken van uw containerbinnenvaartschepen aan de haven van Rotterdam werkt binnenkort als volgt:

Eén ingang voor de dagelijkse werkzaamheden

Als barge operator meldt u zowel de rotatie-, bezoek-  als ladinginformatie van uw containerbinnenvaartschepen voor via de  Portbase-service Melding Container Achterland (MCA) Barge. Begin februari heeft Portbase u op deze nieuwe service aangesloten.

Let op! Voor een optimale werking van MCA Barge is het wel cruciaal dat u in uw inhuis-systeem zo snel mogelijk een API-koppeling realiseert. Voor deelnemers aan MCA Barge die nog niet klaar zijn voor API’s, biedt Portbase via een EDI-converter een tijdelijke oplossing.

Integrale planning via slim hergebruik van data

Nextlogic ontvangt automatisch vanuit MCA Barge de noodzakelijke informatie om aan ieder bezoekend binnenvaartschip de integrale planning te kunnen aanbieden. Van de containerterminals en empty depots krijgt Nextlogic hiervoor input over de beschikbare capaciteit. Voor alle in Rotterdam te bezoeken terminals en depots wordt vervolgens een geoptimaliseerde bezoekvolgorde gecreëerd. Nextlogic verbetert en actualiseert deze planning voortdurend.

Alleen statische informatie ingeven in Nextlogic

Voor gebruik van de integrale planning hoeft u als barge operator verder alleen enige statische informatie (zoals zondagsrust) op te geven. Dit doet u rechtstreeks bij Nextlogic via internet.

Informeer ook uw schippers

Wanneer de integrale planning live is, krijgen uw schippers voor elk bezoek aan de haven rechtstreeks vanuit Nextlogic een vaarplan gepresenteerd. De integrale planning werkt alleen als elke schipper exact de geplande rotatie volgt. Informeer hen daarom tijdig over uw deelname. Meer informatie vindt een schipper op de pagina “Hoe meedoen als schipper” en via de veelgestelde vragen voor schippers.

Meer weten?

Bekijk hier onze veelgestelde vragen voor barge operators. Lees hier wat werken met de integrale planning van Nextlogic in de praktijk voor uw planners en schippers betekent.

Als barge operator in 2 stappen klaar

Stap 1: Zorg dat in Melding Container Achterland (MCA) Barge via API’s kunt werken

Neem contact op met uw softwareleverancier
Het nieuwe MCA Barge vereist een switch van EDI naar API, de nieuwe standaard in IT voor data-uitwisseling. Mocht u deze overstap nog niet hebben geregeld, neem dan direct contact op met uw softwareleverancier. Hoe sneller u overstapt op API’s, hoe eerder u profiteert van alle voordelen van MCA Barge. Tot dat moment biedt een EDI-converter u een tijdelijke oplossing.

Stap 2: Meld u aan bij Nextlogic voor de integrale planning

Eenvoudig toegang tot de integrale planning van Nextlogic via MCA Barge
Om te profiteren van de integrale planning meldt u zich apart aan als deelnemer bij Nextlogic. Door u bij Nextlogic te registreren, verleent u Portbase toestemming om de rotatie-, bezoek- en ladinginformatie die u opgeeft via MCA Barge te delen met Nextlogic. Met deze gegevens maakt Nextlogic de neutrale, integrale planning voor de Rotterdamse haven.

Doe de e-learning
Voor deelnemende barge operators heeft Nextlogic een speciale e-learning ontwikkeld, met een groot aantal verschillende modules. Via deze digitale leeromgeving kunt u zich nu alvast de nieuwe manier van werken eigen maken. Toegang tot deze e-learning krijgt u via een vouchercode. Deze kunt u aanvragen bij Nextlogic.

Deelname integrale planning, gratis proefperiode
Deelname aan de integrale planning is tijdens de testfase en een daaropvolgende proefperiode van drie maanden voor u als barge operator gratis. Hierna betaalt u als barge operator:

  • Een vaste maandelijkse bijdrage van € 280.
  • Per geplande container een tarief van € 0,45. Na de gratis testfase en proefperiode geldt de eerste drie reguliere maanden hiervoor een korting van 50%.