Vanaf 16 maart meer extra functies in MCA Barge

Melding Container Achterland (MCA) Barge biedt vanaf 16 maart 2021 wederom enkele extra functies. Het zijn volgende stappen op weg naar de livegang van de integrale planning door Nextlogic.

Automatische cut-off los-/laadlijsten voor ECT
Na een aantal verbeteringen hervat MCA Barge vanaf 16 maart 2021 de automatische cut-off van los-/laadlijsten voor alle binnenvaartbezoeken aan de ECT Delta en de ECT Euromax. Deze cut-off ligt voor beide terminals op 8 uur voor de geplande aankomsttijd van het binnenvaartschip. Dat geldt zowel voor volle als voor lege containers. Alleen ‘groene’ voormeldingen stuurt MCA Barge op het cut-off moment door aan ECT. Mits daarbij ook wordt voldaan aan een minimum callsize.

Eerder insturen los-/laadlijst
ECT stimuleert dat zodra een los-/laadlijst ‘groen’ is, u deze als barge operator direct instuurt. Specifiek voor bezoeken aan ECT biedt MCA Barge hiervoor de knop ‘Send load/discharge list’. Door niet te wachten tot de automatische cut-off, kan ECT het binnenvaartbezoek nog beter voorbereiden. Tot aan het cut-off moment kunt u wijzigingen aanbrengen. Nieuw toegevoegde iconen geven u daarbij in MCA Barge verbeterd inzicht in de verschillende statussen van de los-/laadlijst en nog niet verstuurde voormeldingen.

Meer informatie
In een uitgebreide flyer vertelt ECT meer over de spelregels voor uw binnenvaartbezoeken vanaf 16 maart 2021. U vindt daar ook het contactadres van ECT voor nadere vragen.

Melden Fixed Windows en Barge Transferium Maasvlakte in MCA Barge
Heeft u met een of meerdere terminals afspraken over Fixed Windows en/of het Barge Transferium Maasvlakte (BTM)? Vanaf 16 maart kiest u bij het voormelden van uw bezoek de corresponderende code uit een drop down lijst in MCA Barge. Hoe u dat doet, ziet u hier.

Op Portbase Support leest u uitgebreidere informatie over de toepassing in MCA Barge van de automatische cut-off van los-/laadlijsten, het gebruik van Fixed Windows en andere nieuwe functionaliteiten.

Heeft u vragen? Wij vertellen u graag meer. U kunt ons bereiken via servicedesk@portbase.com of +31 (0) 88 625 25 25.