CBRB Nieuwsbrief – Nextlogic, route naar de integrale planning

Optimale doorstroming voor de containerbinnenvaart

Met het omzetten van alle gebruikers van de Portbase service Barge Planning naar de nieuwe MCA Barge omgeving, is een volgende stap gezet op weg naar de livegang van Nextlogic en de integrale planning. MCA Barge van Portbase functioneert straks als het platform voor de informatie-uitwisseling met de neutrale, integrale planning van Nextlogic.

De komende maanden zullen gebruikt worden om op basis van real-time data vanuit MCA Barge en de input over beschikbare capaciteit vanuit terminals en depots te gaan schaduwdraaien met de integrale planning. Deze periode zal ook gebruikt worden om, waar nodig, de integrale planning verder te finetunen. Na een succesvolle afronding van deze periode zal de integrale planning officieel live gaan. Vanaf dat moment zal de planning voor alle deelnemende barge-operators, deepsea-terminals en depots door Nextlogic worden geproduceerd. Vooralsnog is de planning dat dit moment nog voor deze zomer zal zijn.

Portbase en Nextlogic maken samen werk van een efficiënte en betrouwbare afhandeling van de containerbinnenvaart in de haven van Rotterdam. Op de gezamenlijke website van Portbase en Nextlogic is meer gedetailleerde informatie te vinden over dit proces.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Reijerse