Portbaseflash – Alle barge operators succesvol over op MCA Barge

Uw organisatie is – samen met alle barge operators in de containerbinnenvaart – succesvol overgezet naar Melding Container Achterland (MCA) Barge. Uw planners melden vanaf nu via deze nieuwe Portbase-service de binnenvaartschepen en containers voor bij de terminals in de haven van Rotterdam. Dat geldt zowel voor de rotatie-, bezoek -, als de ladinggegevens.
MCA Barge is samen ontwikkeld met barge operators. De werking sluit daardoor aan bij het dagelijkse werkproces van uw planners.

Pilotdeelnemer Riny Boekelman van DPWorld Germersheim:
“Portbase heeft vroegtijdig barge operators bij de ontwikkeling van MCA Barge betrokken. Mede hierdoor is de service goed opgezet. Voor planners is het wellicht even wennen, maar de werking wijst zich grotendeels vanzelf.”

Rutger Bol van Barge Line Today:
“Onze ervaringen met MCA Barge zijn tot nu toe goed. De service is zeer gebruiksvriendelijk. Ten opzichte van Barge Planning heb je meer overzicht en het is makkelijk om gegevens aan te passen. Wij zijn er zeker enthousiast over.”

Systeemkoppeling met Portbase
MCA Barge werkt via API-koppelingen, de nieuwe standaard in IT voor berichtenuitwisseling.  Portbase biedt tijdelijk (1 jaar) een EDI-converter. Deze converter zet in EDI aangeleverde ladinggegevens automatisch om naar het nieuwe MCA-format, zonder dat men hiervoor iets hoeft te doen. Zolang er geen API-koppeling is gerealiseerd, moet het voormelden van bezoek- en rotatiegegevens via de MCA Barge webschermen gebeuren. Neem contact op met uw softwareleverancier om zo snel mogelijk de overstap naar een API-systeemkoppeling te maken.

Ook input voor Nextlogic
MCA Barge levert tevens de input voor de toekomstige integrale planning van alle containerbinnevaartbezoeken door Nextlogic. Binnenkort start Nextlogic met praktijkproeven. Dit gebeurt op de achtergrond. Barge operators en terminals werken gedurende deze pilotperiode gewoon op de bestaande manier via MCA Barge. Meer informatie over de samenwerking tussen Portbase en Nextlogic is te vinden op onze gezamenlijke website.

Meer informatie
Via de supportpagina van Portbase zijn onder meer een quick start guide, instructievideo’s en FAQ’s beschikbaar gesteld aan uw planners voor een soepele start met MCA Barge. Met vragen kunt u ook altijd terecht bij onze Service Desk. Zij zijn bereikbaar via 088 625 2525 en servicedesk@portbase.com.